این دسر شکلاتی خوشمزه را از دست ندهید!


مواد لازم

شیر کاکائو: ۴ لیوان

شکر: نصف لیوان

پودر کاکائو: نصف لیوان

پودر ژلاتین: ۳ قاشق غذاخوری

شکلات تخته‌ای (تلخ یا شیرین): ۵۰ گرم

خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم

وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

دسر شکلاتی

برای درست کردن این دسر خوشمزه، ابتدا پودر ژلاتین را همراه با ۳ قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری یا سماور درحال جوش بگذارید تا به روش بن ماری حل و شفاف شود. در مرحله بعد، شیر کاکائو، پودر کاکائو، شکر و وانیل را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر حل و شیر داغ شود و کمی بخار کند، نیازی به جوشیدن نیست. وقتی شیر شروع بخار کردن کرد، اجاق گاز را خاموش کنید و شکلات تخته‌ای را که به دمای محیط رسیده است، داخل قابلمه بیندازید تا کم کم آب شود. خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه بریزید و یک ملاقه از مایه دسر را روی آن بریزید و هم بزنید تا خامه کاملا رقیق و حل شود، سپس آن را به قابلمه دسر اضافه کنید. در آخر ژلاتین حل شده را به مایه دسر اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله آخر حتما مایه دسر را از صافی رد کنید تا ناخالصی نداشته باشد، سپس مایه دسر صاف شده را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و قالب را به مدت ۵ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.

برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به‌راحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمی‌گردد. بقیه قالب‌ها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می‌شود، درحالی که قالب‌های پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش‌تری نیاز دارند. حواس‌تان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می‌اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ ژلاتین ماده‌ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می‌شود که در بخش‌هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن‌ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه‌داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

۲ـ اگر ذائقه شما شیرینی‌پسند است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای شیرین استفاده کنید و اگر به شیرینی علاقه‌ای ندارید، از آنجا که مواد اولیه دسر دارای شکر است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای تلخ و کم شیرین استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید